Skrald 2011-12


Reglerne lyder sådan her:
1.  Størrelsen skal være mellem 150 og 200 cm i omkreds, hvis du vælger et billedtæppe.
2.  Faconen er frit valg og 3D genstand kan også accepteres.
3.  Alle teknikker kan bruges.
4.  Et stykke skrald senders til den næste person på listen, OG du skal selv bruger et tilsvarende stk. skrald i dit eget bidrag (det er den "røde tråd").
_________________________________________________________________________
1 - Blomster på din vej
Billedet er lavet kun af afklip. Derudover er der brugt en plastsæk, en remouladetube, kartoffelsæk, bobleplast, perler og en fjer som jeg fik tilsendt.
Lene Simonsen


_________________________________________________________________________
2 - All those bags and and cans - eller I pose og sæk - og i dåser
Coladåser er en stor del af mit liv, derfor måtte de bare med. Cut & Fuse er min egen lille opfindelse, som er videreudviklet, og som jeg bruger tit og ofte. I denne lille quilt var det oplagt at lægge den plastsæk, som jeg modtog ind bag ved, så hele sækken blev anvendt. Farverne skulle så afstemmes efter sækken og coladåsernes farver.
Materialer: Plastsæk, sodavandsdåser, dåseringe, bomuldsstof og vliesofix.
Teknik: Cut & fuse, fri maskinquiltet.
Winnie Egefjord
_________________________________________________________________________
3 - Grøftekantens blomster
Genbrug: Grønt spændbånd - som jeg også sendte videre til Susanne. 1 Cola dåse - kom i posten fra Winnie. En smule bærepose. Resten af et udslidt lagen - med rustforsøg. Som også fik et tryk med 30 år gl. stoffarve, smurt på bobleplast. En side af ugeavisen - hobbylim og en lidt brugt chiffon.
Nyt: Stof med budskab. Syet sammen i fri fantasi og med sort humor ;-)
Frit quiltet på maskine og i hånd.
Kate Lindberg


_________________________________________________________________________
4 - Hvem tager skraldet?
En rulle med skriggrønne plastikstrips fra Kate. Dem man lægger om store pakker og svejser sammen, så pakken ikke kan gå op. Stive som bare pok---.
Et halvt kort over Århus til Pia. Det er lavet på stenpapir som kan tåle at blive vådt, og det gør kortet til en meget bestandig genstand, som for eksempel kan bruges som paraply mod regn. Da det er så stærkt kan det glimrende gives videre til nye genbrugere.
Desuden: En træ-rørepind fra en togrejse. Et halvt kobber-næb fra et måleinstrument. Røde og grønne dimser fra øldåser. Plastikdimser fra nye skjorter. Tryklåse og hægter fra svigermors gemmer. Tømte metal-blisterpakninger fra piller. Plastiklåg fra pilleglas. Udklip fra plasticposer. Mærkelige tingfinder-dimser fra gader og stræder. Stofmærkater fra kasseret tøj. Udklip fra en mælkekarton. Fiskeskind. Bogstaver lavet af toiletpapir (ikke brugt). En lille hæklet cirkel fra mormors gemmer. En afhoppet refleks fra en cykel. Et reklamevedhæng fra et par sko. En plastikkrog fra et par nyindkøbte sokker. Syprøver og trykkeprøver. Plastikdimser fra ”ingen klinke-klanke” Tuborgs plastik flasker (produceres ej mere). En falden engel lavet af fæhår – til beskyttelse. En mor der står i porten til fremtiden med sine børn.
Ophænget: er en bambuspind fra et andet lille ophæng, som i mellemtiden er gået tabt.
Teksten: Der står skrevet – SKRALD – ned over de 4 stykker. Teksten starter i det røde felt, men ender med det grønne for genbrug, lyse tider og det at kere sig om andres liv.
Farverne: de røde felter står i modsætning til det grønne felt – farverne er komplementære, men de danner en helhed. Den ene får ikke liv uden de andres nærvær.
Fremtiden: Sådan også med alt vores skrald. Ikke et forbrug uden skrald – men lad os lære at formindske skraldet og genbruge hvad vi kan!
Susanne Birk, april 2012._________________________________________________________________________
5 - Åh, de gamle bukser
Her er nogle data om mit projekt.
Skrald fra Susanne: Århus bykort til blade og plastikpose til blomster.
Skrald til Inger: bobleplast fra en flere gange brugt kuvert, her til stammen. Resteposens indhold af små, ubrugelige grønne og røde lapper blev til græs og frugter. - Og så kneb det med himlen, men her blev jeg reddet på målstregen af en ("lettere" slidt) buksebag - deraf quiltens navn: "Åh, de gamle bukser".
Kant og bagside er hentet fra forhenværende badeværelsesgardiner!
Det har været sjovt at lege med. Sært, som man kommer til at kigge anderledes på sit skrald i sådan en proces. Her handler det så om at lukke øjnene, man kan jo ikke samle på alt.
Pia Toft
_________________________________________________________________________
6 - Skraldepose
Ideen til min ”Skraldepose” opstod ved at papirkurven var blevet fuld. Skrald og genbrug bliver jo smidt i poser, videre på lossepladsen eller genbrugsforretninger. Min ”skraldepose” er lavet med filt som bagsidestof, dernæst lagde jeg forskellige håndmalede stoffer over. Brugte Sandwich teknikken og lavede et nyt stykke stof med den halve kuvert som jeg havde modtaget fra Pia, samt det afkogte torskeben som Alixe også fik et stykke af.
Dernæst: Gammelt bemalet kryds og tværs. Billede fra en kalender. Net og banderole fra appelsiner. Chokoladepapir. Bolsjepapir. Toppen af en kaffepose. Udklip fra en Grøn reklame. Papir fra en buket blomster. Løgnet. Limegrønt genbrugsfilt. Genbrugspapir. Bobleplast. Cykelslanger. Clips fra grønne øldåser. Quiltede hele stykket. Klippede det dernæst i tilfældige stykker, og syede det atter sammen til min dejlige ”Skraldepose”, som jeg nu kan fylde med flere spændende ting til yderligere inspiration.
Inger Marie Christensen_________________________________________________________________________
7 - Sjov med skrald og Genbrug
Titlen til mit er: " Sjov med skrald og genbrug " fordi det var ånden, som kom over mig da jeg begyndte med at lave mit tæppe.
Jeg modtog fiskebrystben fra Inger, og de blev endelig til to fantasi-insekter (efter megen grublen). Jeg sendte en mayonnaise tube videre.
Kasseret tøj, slips og Oldes halstørklæder. Perle halskæde, lynlås, dåselåse, løg net, kaffe pose, knapper, tråd jeg har arvet.
Alixe Brandt
_________________________________________________________________________
8 - Fra Skrot til Slot
Jeg havde besluttet at lave en brugsting.
Derfor har jeg genbrugt bunden af en gammel patchworktaske, og lavet en ny klap dekoreret med en mayonnaise tube (som jeg modtog), og knapper lavet af en gammel rusten cola dåse (som jeg også sendte videre).
Anette Larsen_________________________________________________________________________
9 - Spørge Jørgen
Titlen "Spørge Jørgen " fordi: Jeg fik en flad coladåse tilsendt, frankeret med Spørge Jørgen frimærker. Stoffet er rustet med en grillrist. Et stykke af en kaffesæk + et kaffefilter (brugt selvfølgelig). Et bedeflag. Bobleplast og en fasanfjer. En gammel tyrkisk pengeseddel. Kantet med rustet gaze.
Anne-Grete Andersen
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.